2022. augusztus 25.

Már Sir Bacon is megírta, hogy „a tudás hatalom. Eszménye az alkalmazható tudomány, a természet megismerése és legyőzése volt.” (forrás: Cultura Magazin). Látható, tapasztalható, hogy minél többet tudsz, annál inkább irányíthatod az életed. Szerinted a lexikális tudás mellett mennyire igaz ez saját magunk, saját belső világunk megismerésére?

Van ugye a bal agyféltekéd, ami irányítja a jobb oldaladat, segít logikusan gondolkodni, beszélni, írni, számolni. Mondhatjuk, hogy ezt ismered, látható számodra, alapvetően tudatos vagy rá.

Mi a helyzet a másik oldallal? No, az a kreatív, az intuitív, a zseni oldalad, ő irányítja a bal kezed – ugye, ugye, azok a „fura” bal kezesek…

Ezt mennyire ismered? mennyire figyelsz rá? mennyire van a két oldal működése egyensúlyban? mennyire érzékeled a láthatatlan dolgokat? mennyire számítanak az életedben a lélek dolgai?

Észrevehetetlenek és mégis, a lelkünk, az érzéseink, a fantasztikus mély tudatunk mennyi mindenre hatással van. Vajon mit csinál az agyunk állítólag nem (tudatosan?) használt 90 %-a?

Konzultációim során azt látom, hogy a két oldal, a tudatos és az ismeretlen másik, a látható és a láthatatlan közötti kapcsolat felépítése és működtetése adja azt a teljességet, ami a boldogság alapvető kulcsa. Ha jóban vagy mindkét féllel, egyre tudatosabb vagy arra a részre, amit korábban nem ismertél, esetleg tudomást sem akartál venni róla, az olyan megoldásokat hoz, melyek alapvetően tudják segíteni szó szerinti boldogulásod.

Egy rövid beszélgetés során (20-30 perc) szívesen segítek dönteni, milyen formában tudlak a Számodra a legideálisabban segíteni. Várom jelentkezésed.

 

Photo by Rusty Watson on Unsplash