Örömteli munkanap: TESZEL ÉRTE vagy reméled, hogy egyszer véletlenül rátalálsz?

Amikor jól ment a munka, akkor úgy tűnik, mintha minden más is könnyebb lenne. Mintha nyugodtabb, békésebb lenne a világ. Azaz a belső világunk, így pedig a környezetünkkel is harmóniában érezzük magunkat.

Amikor jól vagyok, akkor nem bántok másokat és nem várom el senkitől, hogy boldoggá tegyen. Inkább én szeretném, ha mindenki más is jól érezze magát. Erővel, jókedvvel telinek érzem magam, időjárástól, közlekedéstől, mindentől függetlenül.

A boldogságért lehet (szerintem kell is) tudatosan tenni. Lehet tenni érte pozitív gondolkodással, agykontrollal, meditációval, különféle masszázzsal, thétával, coachinggal és sokféle egyéb technikával is. A mai világban – ezen a téren is, hála az égnek – széles a kínálat. Egyedileg alkothatjuk meg saját segítő repertoárunkat. Az elindulás lényege, hogy keressünk a technikák-eszközök között.

Feltéve, ha változtatni szeretnénk.

Mert számtalan példát láthatunk arra, hogy a sajnálkozásnál nem jut tovább valaki. Meghallgatjuk, akár még tanácsokat is osztunk és ennyi. A valódi lépést már mindenkinek saját magának kell megtennie.

 

Első lépésként találj valami apróságot a mai napodban, ami jó érzéssel töltött el. Láttál egy madarat, ahogy a széllel szemben vitorlázott. Észrevettél valami különös díszt, szobrot az egyik ház oromzatán. Jó volt újra felvenni az őszi pulóvered, zoknid, ami melegen tartott.

 

Vagy akár várhatsz és tipródhatsz is. Kimondva vagy kimondatlanul. Ha nem tudsz jobbat, mást helyette.

 

A hernyó se biztos, hogy tudja, hogy egy pillangó van benne. Csakhogy ő nem tud ellenállni a változásnak…

A belső változás, a belső evolúció útján lépkedünk. Gondolataim, érzéseim ezért teszem közzé – ahogy az ismert vagy kevésbé ismert emberek gondolatait is. Mert mások is jártak már előttünk, és gyötrődtek vagy éppen örömmel dolgoztak, tették, amit a legjobban szerettek – írtak, kutattak, festettek, színészkedtek, beszéltek.

 

Madarász Hajnalka Pirki

asztrozófus, coach, kristályterapeuta

Egyeztessünk időpontot az Örömteli munkanapjaiért: https://szeretetmozaik.hu/rolam/