HŐSÖK EGYSÉGE / A csapatépítés

A HŐSÖK EGYSÉGE holisztikus szemléletű játékos csapatépítés alapeszméjét a test-lélek-szellem hármas rendszere adja.

A testi-fizikai megnyilvánulások folyamán kapcsolatainkban, így a munkahelyen is, elsősorban az egó által kialakult személyiség ismerhető meg.
A lelki beállítódás és az érzelmi intelligencia nagysága ritkábban érvényesül a munkahelyi környezetben, viszont az egymással és az ügyfelekkel való együttműködésekben és kommunikációkban – közvetve mindenképpen – megnyilvánul.
A szellemi motiváció az a hajtóerő, amely miatt az egyén – nemegyszer tudattalanul – képes megtenni bármit. Minél inkább felismeri a munkájában az ezzel való összhangot, annál inkább önazonos lesz, ezáltal pedig harmónikusabban élheti meg mindennapjait..

Minden megbeszélés, eszmecsere, a csapatépítés minden fázisa ennek szellemében valósul meg a HŐSÖK EGYSÉGE csapatépítések során. A megbeszélések és a csapatépítés minden fázisához ez a test-lélek-szellem hármasság, mint a teljesség ereje ad stabil alapot. A játékosnak tűnő feladatok során minden résztvevő kicsit jobban megismerheti önmagát és motivációját, továbbá a számára kevésbé érthető kollégára is más szemmel tud majd tekinteni és így akár könnyebben megérteni őt.

A folyamat során szinte észrevétlenül egymásra hangolódnak a kollégák, mely hosszabb távon a sikeres együttműködés alapját jelentheti.

A HŐSÖK EGYSÉGE akkor ajánlott, ha…

  • a csapategység, közösség erősítésére van szükség
  • a munkatársak kommunikációs készségei fejlesztendők
  • fontos az új kolléga beilleszkedése
  • új időszak, új projekt-ciklus kezdeti megalapozásának idején

A velem való munkában…

  • A MINŐSÉG AZ ELSŐ, ezért egyszerre legfejlebb 15 fővel dolgozom
  • SZEMÉLYRE SZABOTT TARTALOM SZERINT DOLGOZOM, melyet a vezetői konzultációk alapján, a résztvevőkhöz és a folyamat céljához megfelelő feladatokkal állítok össze
  • EGYEDI JÁTÉK KÉSZÜL, az ideális folyamat* végére, mely társasjáték a későbbiekben is támogatja a csapat együttműködését és fejlődését

Talán szokatlan ez a fajta megközelítése egy munkahelyi közösség fejlesztésének, mégis érdemes megfontolni, hogy a mai változó világban vajon miből tudjuk megalkotni, megteremteni saját magunk belső biztonságának érzését. A stabil értékrend, az önbizalom lehet „családból hozott örökség”, lehet évek önfejlesztő munkájának eredménye – mégis, folyamatosan visszatérő kérdésként merül fel sokakban, és még többekben egy mindennapi leküzdendő feladat.

*az ideális folyamat: 3 alkalom vezetői konzultáció és 3 alkalom csapatépítő találkozás

Kérdezzen bátran. Javaslom, hogy egy személyes találkozó keretében beszéljük meg a lehetséges segítő csapatépítő folyamatokat vállalkozása, csoportja, munkatársai részére.

“Az intelligencia valódi jele nem a tudás, hanem a képzelet.“

Albert Einstein, fizikus