Holisztikus szemléletű játékos csapatépítés

holisztikus + csapat + építés = együttműködés a munkában, a munkatársam és önmagam jobb megértése által

A Holisztikus szemléletű játékos csapatépítés alapeszméjét a test-lélek-szellem hármas rendszere adja.

A testi, fizikai megélések, az egó által kialakult személyiséget látjuk, tapasztaljuk elsősorban a hétköznapi kapcsolatainkban, a munkahelyen.
A lelki beállítódás és az érzelmi intelligencia nagysága ritkábban érvényesül a munkahelyi környezetben, viszont az egymással és az ügyfelekkel való együttműködésekben és kommunikációkban – közvetve mindenképpen – megnyilvánul.
A szellemi motiváció, az a hajtóerő bennünk, amelyért valahol mélyen bennünk bármit elvállalunk, megteszünk – minél inkább megtaláljuk az a munkánkban, a hivatásunkban az ezzel való összhangot, annál inkább vagyunk önazonosak és tudunk harmoniában megélni a mindennapokat.

Minden megbeszélés, eszmecsere, a csapatépítés minden fázisa ennek szellemében valósul meg a holisztikus szemléletű csapatépítés során. A játékos – bár nem mindig könnyű – feladatok során minden résztvevő kicsit jobban megismerheti önmagát, motivációját, és a korábban esetleg érthetetlennek tűnő kollégára más szemmel lát rá.
A folyamat során szinte észrevétlenül egymásra hangolódnak a kollégák, mely hosszabb távon a sikeres együttműködés alapját jelentheti.

Milyen cél elérésben tud segíteni?

  • csapategység, közösség megteremtésében
  • munkatársak kommunikációs kapcsolatainak erősítésében
  • új kolléga beilleszkedésében
  • új időszak, új projekt-ciklus megalapozásában

Miért jó alternatíva velem dolgozni?

  • a minőség az első: egy csoport ajánlott maximális létszáma 15 fő
  • egyedi összeállítás: a vezetői konzultációk során megismert információk alapján a résztvevőkhöz és a célhoz megfelelő feladatokkal készülök
  • saját játék: az ideális folyamat 3 vezetői konzultációt és 3 csapatépítő találkozást tartalmaz, melynek utolsó alkalmakor a csapat saját társasjátékát kapja meg és próbálja ki először

Talán szokatlan ez a fajta megközelítése egy munkahelyi közösség fejlesztésének, mégis érdemes megfontolni, hogy a mai változó világban vajon miből tudjuk megalkotni, megteremteni saját magunk belső biztonságának érzését. A stabil értékrend, az önbizalom lehet “családból hozott örökség”, lehet évek önfejlesztő munkájának eredménye – mégis, folyamatosan visszatérő kérdésként merül fel sokakban, és még többekben egy mindennapi leküzdendő feladat.

Kérdezzen bátran. Javaslom, hogy egy személyes találkozó keretében beszéljük meg a lehetséges segítő csapatépítő folyamatokat vállalkozása, csoportja, munkatársai részére.

“Az intelligencia valódi jele nem a tudás, hanem a képzelet.“

Albert Einstein, fizikus